Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Burgundsko 2005

ÚvodToulky krajem vína po stopách francouzské historie

Po letech tradičních skupinových cyklistických výprav jsme udělali změnu; zatímco Jára s Janou se po červnové cestě do jižní Francie o prázdninách vypravili do Švýcarska, já jsem zamířil také na západ do Francie, ale o něco severněji do Burgundska (nebo též Burgund, fr. Bourgogne).

Po letech odmítání jet kamkoli s cestovní kanceláří jsem nakonec našel odvahu to zkusit. Na internetu jsem objevil cestovní kancelář OK TOUR z Jablonce nad Nisou. Na zájezd se ke mně přidal také Vašek, který mě doprovázel i o rok dříve ve Slovinsku a Maďarsku.

Zájezd měl zajímavou tečku. Po devíti dnech, kdy končil, jsem se ve Francii od skupiny oddělil a vydal se sám na cestu k domovu na kole. Tato část cesty byla vpravdě dobrodružná. Dojet až domů na kole se mi však nepodařilo, na to bych potřeboval ještě alespoň další týden. Na kole jsem tedy dorazil jen do Řezna, odkud jsem pokračoval domů vlakem. Ale to je na jiné vyprávění.

Své poznámky z cestování křížem krážem Burgundskem jsem shrnul trochu netradičně formou postřehů a osobního pohledu na jednotlivé fenomény Burgundska.

Zápisky sepsal Martin Vůjta.

přehled cesty

Datum:30. 7. – 8. 8. 2005 Druh cesty:zájezd
Počet ujetých kilometrů:706 km → Cestovní kancelář:OK Tour
Navštívený stát:Francie Navštívený region:Burgundsko
Účastníci cesty:Martin Vůjta, Václav Horák
Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky