Partneři


Tip na knihu

Právě se nacházíte

Languedoc-Roussillon2007

5. částCesta domů

Švýcarské Alpy
SèteautemMontpellier – Nîmes – Grenoble – Albertville – Chamonix-Mont-Blanc – Col de la Forclaz – Sion – Furkapass – Andermatt – Oberalppass – Chur – Vaduz – Feldkirch (nocleh) – München – Plzeň – Praha – Brno

Po zkušenostech z předcházející cesty do Francie, kdy jsme po nočním návratu přes Itálii přijeli totálně unavení, jsme tentokrát návrat rozdělili na dva dny. Byli jsme také trochu dál na západ, takže k tomu byl další pádný důvod. Cestu jsme si proto zpestřili přejezdem přes Švýcarsko. Do Alp jsme vjeli u francouzského Grenoble, projeli jsme Savojské Alpy, údolím Rhôny až do sedla Furkapass. Bylo krásné počasí a my se kochali fantastickými výhledy. Serpentiny daly našemu plně naloženému autu zabrat, ale Ruda byl odvážný řidič. Přes Andermatt a Oberalppass, kde jsme překonali pomyslný středobod Alp, a údolím Rýna jsme sjeli k Churu po trase, kterou jsme s Janou důvěrně znali z naší předešlé cesty po Švýcarsku na kolech o dva roky dříve. Lichtenštejnskem jsme projížděli již téměř za tmy a v kempu ve Feldkirchu jsme stavěli stany už za úplné tmy. Přesun po dálnicích následující den přes Mnichov až do Brna uběhl překvapivě rychle.

Jižní Francie nás opravdu nezklamala. I přes relativně krátký čas vymezený pro naši cestu jsme viděli velké množství zajímavých míst a poznali zase o něco více z míst, kudy kráčely dějiny. Region Languedoc-Roussillon byl o dost jiný než sousední Provence a Azurové pobřeží. Určitě stálo za to ho procestovat.

Stránky jsou umístěny na serverech hostingového programu CZECHIA.
© 2000 – 2015 Brněnský spolek cykloturistiky
© 2010 – 2015 webdesign by lubosspeska.cz
Licenční podmínky